Change Makers bud på handling

Her finder du en serie af blog-posts fra netværket Sustainable Change Makers, som samler unge forandringsagenter på bæredygtighedsscenen i Danmark. Med bloggen og netværket ønsker vi at inspirere relevante personer i virksomheder og organisationer til bæredygtig handling. Bloggen går på skift mellem netværkets medlemmer som en stafet, så vi får forskellige handlingsorienterede perspektiver og løsningsforslag på den bæredygtige omstilling fra forskellige sektorer og positioner.

Fra Klimabevidsthed til klimahandling

Fra Klimabevidsthed til klimahandling

Vi kan i disse uger drypvis se eksempler på, at en tsunamibølge af naturkatastrofer er på vej, hvor vi i Danmark, takket være vores velstand og geografi, ikke kommer til at mærke alvoren indtil det er for sent. Januar slog alle temperaturrekorder, og i sidste uge så vi 27° i Sydfrankrig, og en uhørt 18° ved Antarktis.

Opråb til Klimaaktivisten

Opråb til Klimaaktivisten

Når vi skal ændre noget i vores liv eller lære noget nyt, motiveres kun få af pisken. I sammenhænge lige fra kostomlægning, rygning, uddannelse og børneopdragelse. Så hvorfor skulle det være anderledes på vejen mod en bæredygtig hverdag og livsstil? Lad os lære af det i det næste årti.

Bæredygtig ledelse

Bæredygtig ledelse

Hvis vi skal nå verdensmålene, kræver det, at vi løfter sammen som mennesker. Og fælles menneskelige præstationer kræver ledelse. Det er én af grundene til, at jeg ser bæredygtig ledelse som en målestok for god ledelse.

3 take-aways fra ambitiøse SMV-ledere om grøn omstilling

3 take-aways fra ambitiøse SMV-ledere om grøn omstilling

Der skal være plads til ideerne, der ikke skaber økonomisk afkast her og nu, fordi der kan være så mange andre potentialer ved dem. Dermed ikke sagt, at du hovedkulds skal kaste dig ud i alle ideer, men overvej andre potentialer end blot kortsigtet økonomisk afkast.

Du kan gøre verden grønnere ved at stille krav til din arbejdsgiver

Du kan gøre verden grønnere ved at stille krav til din arbejdsgiver

En ung kvinde, blandt mange hundrede unge gymnasieelever på Rysensteens Gymnasium, rækker hånden op. Mikrofonen når ned til hende, og foran en fyldt sal rejser hun sig op og spørger panelet: ”Vi har hørt nok om, hvis skyld bæredygtighedskrisen er, og hvem der har ansvaret for at løse den. Kan I ikke i stedet pege på, hvordan vi kan være med til at løse den”?

Der er brug for håb og handling, hvis vi skal nå Verdensmålene!

Der er brug for håb og handling, hvis vi skal nå Verdensmålene!

Herhjemme viser en ny måling, at 62% af danskerne har hørt om Verdensmålene, og man kan nærmest tale om et reelt ’Verdensmåls-momentum’ med et stort fokus blandt både civilsamfund, erhvervsliv og politikere. Til nytår træder vi imidlertid ind i 2020, og dermed har vi også kun 10 år tilbage til at nå Verdensmålene. Det bliver et afgørende årti, og jeg tror, at to ting er centrale, hvis vi skal lykkedes med implementeringen af Verdensmålene: Håb og handling.

Sustainable Change Makers

Følg os på – eller skriv til os på hello@change-makers.dk